Svi članovi Neuron-a mogu se obratiti liječničkom timu za sva pitanja vezana uz prehranu oboljelih od ALS-a i ostalih rijetkih bolesti. Postavite svoja pitanja, riješite nedoumice, ali prije svega kvalitetnim načinom prehrane  povećajte kvalitetu života i produžite vijek pacijenata. Liječnici će ponaosob odgovarati i preporučiti ciljanu prehranu ovisno o pacijentovom stanju i njegovim potrebama.

nutricionist

Za oboljele , kao i za članove njihovih obitelji itekako je važno da su psihički stabilni. Svi se susreću sa nekim novim situacijama, stanjima koja nisu odmah prepoznata ili jednostavno ne znaju kako bi reagirali. Za krizne situacije oboljelih ( i/ili člana obitelji) na usluzi vam je psihologinja koja će vam svojim stručnim savjetom pokušati pomoći. Trenutno je psihološka pomoć moguća i u okruženju doma oboljelog na području grada Zagreba ( ukoliko je nepokretan i/ili ga članovi obitelji nemaju kome staviti na skrb u svojem odsustvu). Ukoliko se uvidi potreba za takav oblik podrške i u drugim krajevima Hrvatske, poduzet ćemo sve da se ista omogući.

U suradnji sa Hrvatskim savezom za rijetke bolesti  psihološku pomoć i podršku možete ostvariti na broj besplatnog telefona: 0800 99 66

broj neuron

Za sve pacijente koji imaju problem sa gutanjem (naročito vode, juhe... ) na tržištu se nalazi Nutilis Powder koji omogućava lakše gutanje rijetkih tekućina. U Hrvatskoj je na listi lijekova HZZO-a, te se može dobiti na recept.

Nutilis Powder slike:

• nutilis
  • nutilis_1

Vodic-ZagrebU cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, rješavanja svakodnevnih životnih problema i ublažavanja posljedica invaliditeta, Grad Zagreb je u suradnji sa Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Republike Hrvatske (SOIH) izradio Vodič kroz Grad Zagreb za osobe s invaliditetom.

Besplatan primjerak Vodiča kroz Grad Zagreb za osobe s invaliditetom može se preuzeti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Trg Stjepana Radića 1, soba 252.

Vodič kroz Grad Zagreb za osobe s invaliditetom je dostupan za download u PDF izdanju (klikom na sliku).

facebook-icon Pronađite nas na Facebook-u!

Poveznice

Pomozite oboljelima pozivom na broj 060 9201 (cijena poziva iz fiksnih i mobilnih mreža - 5,00 kn + PDV)